Danie główne

Zielone zawijańce

14 maja , 2018   Galeria

ZIELONE ZAWIJAŃCE

Naleśniki:

1 jajko

1 szklanka mleka

100 – 150 g mąki pszennej

2 garści szpinaku (liście)

2 ząbki czosnku

sól, pieprz

Szpinak z czosnkiem blenduję. Dodaję mąkę, mleko, jajko. Mieszam na gładką konsystencję. Gdy ciasto będzie miało odpowiednią strukturę – smażę naleśniki. (Gdy za płynne, to dosypuję mąkę,  gdy za gęste to dolewam mleko)

FARSZ:

250 g mięsa mielonego

1/2 woreczka ugotowanego ryżu

mieszanka warzyw chińskich

sos słodko – kwaśny

cebula

Mięso smażę na oleju, dodaję cebulę. Po chwili dosypuję warzywa i całość razem podsmażam. Doprawiam solą, pierzem, papryką słodką lub ostrą, przyprawą do kebaba. Po chwili dodaję sosu słodko-kwaśnego, tak aby farsz się połączył.

Na naleśniki nakładam farsz, zwijam. Podaję z sosem czosnkowym.

, , , , , ,


Dodaj komentarz